И на 80 години Том Джоунс, притежателят на един от изключителните гласове

...
И на 80 години Том Джоунс, притежателят на един от изключителните гласове
Коментари Харесай

На 80 Том Джоунс има нов албум и план Sex Bomb

И на 80 години Том Джоунс, притежателят на един от изключителните гласове в попмузиката, не демонстрира никакви признаци на изхабяване или закъснение. Поредното доказателство е новия му, 42-ри студиен албум Surrounded By Time, който излиза на следващия ден, 23 април и включва песни, написани от Боб Дилън и Кет Стивънс. Предлагаме ви 12 факта за гостувалия двукратно и в България легендарен, неостаряващ реализатор. 

*Том Джоунс открива любовта си към музиката на 12-годишна възраст - по времето прекарано под карантина, до момента в който се възстановява от туберкулоза. 

*Първият му шлагер е It`s Not Unusual през 1965-а - годината, в която изпълнява и известните кино тематики към What’s New Pussycat?  и Thunderball. 

*Той не обичал създалата се процедура по време на концертите му почитателки от публиката да хвърлят по сцената бельото си, защото смятал, че това отвлича вниманието от пеенето му. 

*Джоунс признава (хвали се, или просто твърди), че в разгара на славата е правил секс с до 250 групита годишно. 

*Запознава се с Елвис Пресли на снимачната площадка на кино лентата на Пресли „ Heaven, Hawaiian Style “ и двамата dостават близки другари до гибелта на Пресли през 1977 година Пял е с Елвис, както и с други митове в музикалната промишленост, в това число Джанис Джоплин, Арета Франклин и  Джон Денвър. 

*Неговият управител го преименува на „ Том Джоунс “, с цел да се възползва от известността на едноименния филм от 1963 година, спечелил „ Оскар “. 

*Преди да пробие, Джоунс е работил на различни места, в това число във фабрика за ръкавици и в строителството.

*Жени се за любимата от детството си Мелинда Роуз Тренчард, когато и двамата са били едва 16-годишни. Синът им Марк се ражда месец след сватбата.-Остават заедно до нейната смърт през 2016 г. 

*Джоунс изнася концерти в Лас Вегас най-малко една седмица всяка година до 2011 година

*Певецът получи премия OBE през 1999 година и получи рицарско звание от кралица Елизабет II за „ музикална работа “ през 2006 г. 

*Президентът Бил Клинтън предложения Джоунс да пее в навечерието на Нова година на честването на хилядолетието през 2000 година във Вашингтон.

*На въпрос има проекти за бъдещето в скорошно изявление Том Джоунс отвърна „ и на 90 да продължа да извършвам Sex Bomb “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР